Stāsts par satikšanos.

Par ko gan citu runāt iepazīstoties, ja ne par satikšanos? 

Ir vairāki svarīgi pieturas punkti stāstā, lai mēs (es, Tu un Baha ziedi) satiktos.

Svarīgākais notikums, kas pilnībā mainīja manu dzīvi, pasaules uzskatus, līdz ar to arī attieksmi pret pašsajūtu un veselību vispār, ir bērni. Pirms tam dzīvoju stipri virspusēji, daudz neiedziļinoties lietu kārtībā pasaule. Slimoju daudz un bieži, dzēru visu, ko ārsti lika un neko daudz neprātoju par to.

Man, pirmās grūtniecības saviļņotai, bija kaudzēm jautājumu, kas un kā , ko tas nozīmē, ko labāk darīt, ko nedarīt. Poliklīnikas ginekoloģe norādīja, ka es par daudz lasot medicīnas enciklopēdiju… Galvenais – mani nosvērt, paskatīties standartu tabuliņā un aizrādīt, ka vajag mazāk ēst. Tas likās nepareizi un skumīgi. Nekāda informācija par pēcdzemdību depresiju. Par tik diskutablu jautājumu kā potes, vispār nerunāsim.

Pievērsos homeopātijai, apmeklēju kursus, izmēģināju arī ajūrvēdu. Sapratu, ka manas sajūtas ir bijušas pilnīgi pareizas – cilvēks ir kas vairāk par orgānu summu. Viss cilvēkā ir savstarpēji saistīts un vēders var sāpēt no bailēm, nevis kuņģa čūlas, vai kvalitatīvāks miegs būs no garas pastaigas nevis tabletītes pirms gulētiešanas.

Ar Baha ziediem iepazinos pavisam nejauši (bet nejaušību jau nav, vai ne). Biju par to dzirdējusi, taču izturējos skeptiski. Jau tāpat jutos baltais zvirbulis ar savu homeopātiju, tagad vēl Baha ziedi, kas tas vispār ir? Mūziku man spēlēs, vai kā?

Tik nievājoši skeptiska aizgāju arī uz pirmo konsultāciju, taču piedzīvoju pārsteigumu. No konsultācijas iznācu sajūsmināta un iedvesmota. Biju domājusi parunāt par bērna pašsajūtu, taču kaut kā nemanot pievērsāmies man, tam kā es jūtos, un tam, kā es gribētu justies. Tiku pie sava pirmā Baha ziedu maisījuma, lai gan joprojām biju diezgan skeptiska. Neatceros, kas tieši bija maisījumā, kas bija risināmais jautājums, taču atceros to sajūtu, kad ievēroju, ka vairākas sadzīviskas lietas, par ko vienmēr izcēlās kaislīgi strīdi, mani absolūti nesatrauc. Es neskraidu pa māju kā komandējošs ģenerālis pa kara lauku, bet spēju ar smaidu noskatīties uz dažādām bērnu izdarībām.

Jau ļoti likumsakarīgi, ka pieteicos mācīties Baha ziedu terapijas pamatkursu. Likumsakarīgi tāpēc, ka man ļoti patīk mācīties, un ļoti gribējās savā dzīvē kādu jēgpilnu nodarbi, kas palīdzētu darīt pasauli par labāku vietu, kur mums būt.

Mācību laikā, kā daļa no mācību procesa, mums bija jāizmēģina dažādas Baha ziedu kombinācijas, paralēli diendienā aprakstot savas sajūtas pašpieredzes dienasgrāmatās. Tas izrādījās bezgala vērtīgs ceļš uz sevis iepazīšanu. Izrādījās, ka spēja novērot un atpazīt savas emocijas ir vērtīga un praktiski noderīga.

Man kā ļoti aizrautīgam cilvēkam nu gribējās visai pasaulei pastāstīt, cik lieliska ir Baha ziedu terapija. Tāpēc ļoti loģiski, ka turpināju mācības, apgūstot  izglītības programmu “Baha ziedu terapijas praktiķis-konsultants”. Ļoti vērtīgas mācības. Lielākais ieguvums (kas arī visgrūtāk nāca) ir prasme sadzirdēt, ko cilvēks vēlas, nevis ieteikt, ko tad viņam vajadzētu pēc maniem ieskatiem. Esmu ieguvusi Baha ziedu praktiķa konsultanta sertifikātu un esmu gatava satikties ar Tevi, uzklausīt, sadzirdēt, piedāvāt, ko Baha ziedu terapija var piedāvāt Tavas pašsajūtas un dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Uz drīzu tikšanos!

Atgriesties pie rakstiem