Par komforta zonu.

Jau labu laiku man galvā rosās pārdomas par mistisko komforta zonu. Teorija vēsta, ka mans uzdevums ir izkļūt no tās par katru cenu. Ja vien es vēlos dzīvē kaut ko sasniegt. Visi zinām apli, kas saucas “komforta zona” un citu apli, kas saucas “panākumi”, kuram ir tendence būt lielākam, jo tālāk tas ir no komforta zonas…

Mana iekšējā sajūta kaut kā pretojas šim apgalvojumam. Tikai kādu laiku nevarēju to noformulēt. Vai patiešām mūsu dzīves uzdevums ir pamest komforta zonu?

Secinājumi noteikti nepretendē uz zinātnisku atklājumiem. Taču palīdzēja man noformulēt savu viedokli. Es varu pilnīgi nopietni apgalvot, ka man šī shēma NEDER. Atrašanās ārpus komforta zonas mani neved uz panākumiem. Tā mani vispār nekur neved.  Goda vārds, es neesmu cilvēks, kas darbojas ar pātagu. Tieši pretēji – slikti apstākļi mani paralizē un dezorientē. Es pārstāju virzīties uz priekšu, es sāku gādāt par izdzīvošanu. Es esmu satraukta, nelaipna, pavirša. Es norobežojos no cilvēkiem, jo esmu nejauka, asa komunicējot no diskomforta pozīcijas. Ja vienīgie panākumi, kas man paredzēti, ir izdzīvošana badā un negaisā, tad varbūt būšana nelaipnai un kareivīgai man sola arī kādus panākumus. Bet citādi…

Es apzināti un centīgi veicu darbības, lai nokļūtu komforta zonā. Pašķirstot savu dzīves pieredzes albumu, redzu, ka vislabāk es darbojos siltumā, skaistā vidē, atpūtusies, izgulējusies, garšīgi un veselīgi paēdusi… Ja vēl tikko no friziera, tas vispār ir superīgi! Tad es sev patīku, un tieši tādā kondīcijā es jūtos iedvesmota darīt pasauli labāku. Man ir visvairāk enerģijas tieši šādā, komfortablā stāvoklī. Es esmu laipna, rūpīga, gādīga. Pats foršākais – arī mans radošums uzņem apgriezienus tieši tad, kad man viss ir lieliski. Un tieši radošums subjektīvi man ir atbildīgs par jauniem sasniegumiem un personīgām uzvarām.

Tomēr, šis raksts nav recepte. Tās ir tikai manas pārdomas. Tas der man. Es esmu darbīga no dabas un gūstu prieku no padarītā, jo esmu izvēlējusies darīt to, kas man patiešām patīk.

Kādam citam būs savādāk. Un arī Tev var būt savādāk. Bet var būt arī līdzīgi man.

Vai šajā stāstā ir vieta arī Baha ziediem? Protams! Tieši Baha ziedu esences mums var palīdzēt sadzirdēt un saprast savu iekšējo balsi, izvēlēties sev labāko rīcību un turēties pie tās!

Atgriesties pie rakstiem