Kāpēc Tev varētu noderēt konsultants Baha ziedu terapijā?

Kad ārsts Bahs radīja šo terapiju, viņš vēlējās, lai tā būtu vienkārša un katram pieejama. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc ir tikai 38 ziedu esences – lai būtu vienkārši.

Tomēr, par ja terapija ir radīta vienkārša, cilvēks nav vienkāršs. Ir ļoti grūti būt atklātam un godīgam pret sevi. Un, pat ja esam godīgi, ne vienmēr pareizi atpazīstam savas emocijas – ir tik viegli apjukt: sāpināts vai saniknots; apātisks vai pārstrādājies; kritisks vai nedrošs – un tā bez gala.

Turklāt, ļoti bieži gribās domāt, ka sliktas pašsajūtas cēloņi ir kaut kur citur, nevis manī pašā. Negodīgs priekšnieks, savtīgs dzīvesbiedrs, slinki bērni – ir taču tik daudz iemeslu, lai es justos nomākta šo visu dēļ! Jo nevar būt, ka man pašai jāstāsta priekšniekam par saviem sasniegumiem! Kas viņš par priekšnieku, ja pats neredz! Nevar būt, ka man dzīvesbiedram pašai jāpaskaidro, kā es gribētu, lai pret mani izturas, viņš taču nav stulbs. Ja nesaprot mani, iespējams nemaz nemīl! Un kā lai es atļauju bērniem neko nedarīt? Ja nu no viņiem izaugs sliņķi un neveiksminieki? Ko tad es, būšu vainīga, ja?

Lai kā gribētos atrast kādu citu, kurš atbildīgs par mūsu slikto pašsajūtu, vienīgais ar ko reāli varam strādāt, lai justos labāk, esam mēs paši.

Baha ziedu terapijas konsultants ir apguvis virkni dažādas metodes, kas palīdz noformulēt, kā tad es gribētu justies. Tas bieži nav vienkārši – varam daudz nedomājot nesaukt 10 iemeslus, kāpēc ir slikti, vai bez minstināšanās noskaitīt, ko negribam. Bet noformulēt, ko gribam tieši šobrīd – tas rada apjukumu. Kā tad es gribētu justies?

Lai arī Baha ziedus individuālam maisījumam piemeklējam pēc negatīviem prāta stāvokļiem, ir ļoti svarīgi skaidri apzināties, ko tad gribam vietā, kad viss sliktais, traucējošais būs prom.

Ja Tu meklē ceļu pie sevis, vēlies justies labi, darīt darbu, kas sagādā gandarījumu, neslimot, es aicinu iepazīt Baha ziedu terapijas piedāvātās iespējas. Izmēģināt un pārliecināties, cik maiga, bet reizē iedarbīga ir šī terapija. Cik tā ir vienreizēji lieliska sajūta – justies labi! Justies harmoniski. Spēt novērtēt sevi, spēt novilkt veselīgas robežas. Atbrīvoties no dusmām, skaudības, bailēm. Skatīties nākotnē mierīgi un droši. Situācijas, ko risināt ar Baha ziedu terapijas palīdzību, ir bezgalīgi daudz. Turpmāk blogā es aprakstīšu pa kādai reālai situācijai, kādam piemēram, lai palīdzētu iepazīt šo lielisko un atbalstošo terapiju.

Ja jūti, ka šī terapija uzrunā, piesakies uz konsultāciju un mēs sarunas gaitā kopīgi izvēlēsimies augus Tavam individuālajam Baha ziedu maisījumam.

Atgriesties pie rakstiem